Hem Rahat Hem Şık Olmak İçin 5 – 6 cm Topuklu Ayakkabı Yeterlidir!

Hem Rahat Hem Şık Olmak İçin 5 – 6 cm Topuklu Ayakkabı Yeterlidir!

Ayakkabı topuk boyuna karar vermek kimi zaman kafa karıştırıcı olabiliyor. Hem çok sevdiğimiz yüksek ökçeli bir ayakkabı sahibi olmak hem de bel, ayak ve omurga sağlığımızı korumak istiyoruz ve bu iki hedefi bir arada tutturmak hayli güç. Ancak bu amacınıza en yakın ayakkabı topuk boyu, 5- 6 cm topuklu ayakkabı modelleri ile mümkün olabilir.

Ancak ayakkabıların gerek numaraları gereği gerekse ayakkabı topuk boyu ölçüleri farklı numaralarla ifade edilince birazcık kafamız karışabiliyor. Örneğin, 6 cm topuklu ayakkabı 35 numara için uygun gibi bir şey değil bu, topuklu ayakkabı topuk boyutu 6 pont- 9 pont gibi numaralarla ifade edilebiliyor.

İnternetten ayakkabı alırken hatalı seçim yapmamak için, olası karışıklıkları önlemek ve belimizi ayak tarağımızı zorlamadan ağrısız sızısız keyifle gezebilmek için, gelin topuk boyu kaç santim olmalı ona bakalım.

 

6 cm Topuklu Ayakkabı İdeal Bir Topluk Boyudur!

 

Topuklu ayakkabı boyu ölçülürken kullanılan ölçü birimi “pont”tur. Hem sadece ayakkabı pontları, topuk boyunda karşımıza çıkmıyor; ülkemizde ve Avrupa’da geçerli olan ayak numaraları da pont hesabıyla tasarlanıp üretiliyor.

Hem ayak numaranız hem de topuk boyunuz için pont hesabı yapmak ayak sağlığınız açısından büyük bir önem taşımaktadır. Bu ölçülere göre cm’e karşılık gelen topuk boyun ne kadarsa, 10 cm ya da 6 cm topuklu ayakkabı modelleri gibi, bunlar arasından tercih yapabilirsin.

Ülkemizde ayakkabı seçerken genellikle cm cinsinden ifade edildiği için topuğun kaç cm olduğu ve kaç pont olduğu birbirine karıştırılabiliyor. Bu nedenle öncelikli şunu bilmek gerek “1 pont = 0,6 cm topuklu ayakkabı topuk boyuna eşittir”.

17 pont genellikle dolgu topuk olarak üretilir çünkü ortalama 15 pont yükseklikten sonrası ince ve çivi topuklular için ciddi yalanma riski teşkil eder. Ara sıra hepimiz, daha feminen gözükmek için ayak sağlığımızdan feragat etmişizdir.

Ancak özellikle yüksek topuğu, daha minyon bir kesimin seçmesinden dolayı, onların ayak sağlığına daha çok dikkat etmesi gerekmektedir. Örneğin; 6 cm topuklu ayakkabı 35 numara için gayet uygundur. Daha fazlası ayağınızı yormaya ve yıpratmaya yaramaktan başka bir şey yapmayacaktır.

 

6 cm Topuklu Ayakkabı Modellerinde En Uygun Fiyat ve Kalite İçin Still Durağı!

 

O halde gelin; 6 cm topuklu abiye ayakkabı, 6 cm Topuklu Stiletto gibi 6 cm topuklu ayakkabı fiyatları ve modellerine Still Durağı sayfamız içerisinden bir göz atalım.  

 

Etiketler: 6 cm topuklu ayakkabı modelleri
Nisan 07, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR