İdeal Topuk Boyu Kaç Cm Olmalıdır?

İdeal Topuk Boyu Kaç Cm Olmalıdır?

Kadınlar genelde kıyafetleri kadar ayakkabılarına da özen göstermektedir. Şık görünümün en temel sebeplerinden biri de seçtiğiniz ayakkabı modelleridir. Tabi ayakkabılarınızın görselinden ziyade her zaman için rahatlığı da önemlidir. Her güzel ayakkabı her ayakta güzel durur elbette ama o ayağı rahatsız etmemesi de sağlık açısından önemlidir. Çoğunlukla kadınların tercih ettiği topuklu ayakkabı seçimleri nasıl olmalıdır? Doğru cm aralığı nedir? 5 cm topuklu ayakkabı, 8 veya 10 cm?

Ayakkabı bilindiği gibi ayaklarınıza cazibe katar ancak dikkatli olunmazsa veya doğru bir seçim yapılmazsa ayaklarda birçok hastalığa neden olabilir. Aslında burada amaç topuk uzunluğudur. İnce ve dolgu topuk fark etmeksizin tercih edilmesi gereken topuk boyu maksimum 5 cm topuklu ayakkabı modelleridir.

 

5 cm Topuklu Ayakkabı Modelleri Üstüne Çıkan Topuk Boyu Neden Sağlıklı Değil?

 

5 cm topuklu ayakkabı modelleri dışında kalan topuk boyu, yürüme sırasında ayak üstünde meydana gelen basınç dağılımını bozmaktadır. 5 cm topuklu ayakkabı modelleri dışında kalan topuk boyu, ayakta deformasyonlara sebep olmaktadır. Yürüme sırasında genellikle 3 nokta teması oluşur: Topuk, birinci parmak ve beşinci parmaktır.

Bu üç noktayı baz alan bir üçgen taban üzerine basarsınız. 5 cm topuklu ayakkabı klasik ayakkabılardan yüksek topuklu model kullanıldığında ayak topuğumuz yükseğe doğru çıkar. Bu durumda yük dağılımı dengesi de bozulmuş olmaktadır. Bu durumda yük dağılımı da bozulmuş olmaktadır. Normalde en fazla yük topuğa verilirken 5 cm topuklu ayakkabı modellerinden yüksek topuklu bir ayakkabı giyildiğinde bu yük topuk kısmında azalmaktadır. Yani birinci ve beşinci parmağınızdaki yük artar. Uzun dönem bu şekilde devam ederse eğer zamanla birinci baş parmak eklemimizde deformasyonlara neden olmaktadır. Aşırı basınç nedeniyle de nasır oluşumu gerçekleşir. Ağırlığın değişmesine bağlı tendon ve bağlarda zorlanmalara neden olabilir.

 

Eğer sizde ayak sağlığınıza önem veriyorsanız, 5 cm topuklu ayakkabı modelleri tercih etmeniz yerinde olacaktır. 5 cm dolgu topuklu ayakkabı modelleri sizi hem şık gösterecek hem de rahat hissedeceksiniz. İsterseniz Still Durağı sitemiz içerisinden rahat ve konforlu 5 cm topuklu ayakkabı fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

 

Etiketler: 5 cm topuklu ayakkabı
Mart 30, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR