SANDALET MODELLERİ AYAK SAĞLIĞINA ZARARLI MIDIR?

SANDALET MODELLERİ AYAK SAĞLIĞINA ZARARLI MIDIR?

Yaz aylarının her tür elbise ve kombin ile yakışan parçalarından biri olan sandaletler bayan kullanıcılar tarafından sık sık tercih edilir. Yazın geldiğini bizlere hissettiren sandalet modelleri hakkında ‘’Ayak sağlığına zararlı mıdır?’’ gibi sorulara cevap niteliğinde bazı bilgileri sizlerle paylaşacağız.

Sert tabanlı bayan sandalet modelleri ayak sağlığı açısından sakıncalı olabilir. Sert tabanlar ayak tabanına bir darbede bulunacağından dolayı, ayak derisi üzerinde de sertleşmeye neden olur ve bu sertleşme ilerleyen safhalarda nasıra dönüşebilir. Acı verici ve ağrılı bir ayak sağlık problemi olan nasır, sert tabanlı bir parmak arası sandalet sebebi ile de meydana gelebilirken yanlış ayakkabı seçiminde de sorun yaratabilir. 

Öte yandan dolgu topuk sandalet seçiminde de yumuşak olmayan topuklar bir süre sonra darbeyi emmediğinden dolayı topuk dikeni sorununa yol açacağı için yürüme problemleri yaratacaktır. Ayrıca hasırlı sandalet alırken de mutlaka tabanın yumuşak dokulu bir iç malzemeden üretilmesine de dikkat etmeniz gerekir, yaz aylarının sıcak havalarında hasır dokusu ayak derinizi tahriş edebilir. Bu durum hem konforunuzun hem de ayak sağlığınızın bozulmasına sebebiyet verebilir. 

Fakat tüm bunların ötesinde aslında doğru sandalet modelleri tercihini yapmak yaz boyu daha da konforlu bir süreç geçirmenize de aksi şekilde yardımcı olabilir. Bu nedenle de doğrudan sandaletler değil yanlış sandalet seçimleri ayak sağlığına zararlıdır diyebiliriz.

 

Sandalet Modelleri ve Kombinler

 

Yazlık elbiselerin neşe ile baza altlarından çıkarıldığı bahar aylarında, gözlerin aranan tamamlayıcı parçası dolgu topuklu sandalet çeşitleridir. Hatta parmak arası sandalet modelleri ile beraber de yazlık elbiseleri kombinleyebilir ve dilerseniz çeşitli birçok aksesuar kullanarak da kombininizi daha renkli hale getirebilirsiniz.

Geniş şapkalar geçen yılın ve bu senenin en çok sevilen ve trend olan aksesuarı olmuşken bu harika aksesuarları da bohem tarzı yansıtmak adına hasırlı sandalet modelleri ile birleştirmek mümkündür.

Ayrıca yüksek bel kot şort, crop beyaz gömlekler, geniş hasır şapkalar ile beraber bağlamalı, ipli, haki ya da taba renkli kadın sandalet modelleri tercih edebilirsiniz. 


 

Etiketler: bayan sandalet modelleri
Mayıs 05, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR